Počinje proizvodnja nove "pande"

Bez autora
Nov 08 2011

Fijat će početi komercijalnu proizvodnju nove verzije modela "panda" sredinom ovog meseca, prema izveštaju sindikalni zvaničnika, čime će manji gradski automobil postati prvi proizvod ogromnog domaćeg investicionog programa kompanije od 20 milijardi evra (27,6 milijardi dolara), za koga kritičari kažu da "ne postoji". Proizvodnja će početi 17. ili 18. novembra u "Fijatovoj" fabrici Pomiljano d'Arko, u blizini Napulja.Nova "panda" biće u prodaji od februara na evropskom tržištu, a kasnije i u oko 40 zemlja izvan Evrope, prema internet prezentaciji od 28. oktobra, kada su predstavljeni rezultati poslovanja komapanije u trećem tromesečju.

Počinje proizvodnja nove "pande"Fijat će početi komercijalnu proizvodnju nove verzije modela "panda" sredinom ovog meseca, prema izveštaju sindikalni zvaničnika, čime će manji gradski automobil postati prvi proizvod ogromnog domaćeg investicionog programa kompanije od 20 milijardi evra (27,6 milijardi dolara), za koga kritičari kažu da "ne postoji".

Specijalizovana agencija "Market voč" navodi da će proizvodnja početi 17. ili 18. novembra u "Fijatovoj" fabrici Pomiljano d'Arko, u blizini Napulja, pozivajući se na izjavu dva zvaničika, koji su želeli da ostnu anonimni.

Nova "panda" biće u prodaji od februara na evropskom tržištu, a kasnije i u oko 40 zemlja izvan Evrope, prema internet prezentaciji od 28. oktobra, kada su predstavljeni rezultati poslovanja komapanije u trećem tromesečju.

"Fijat, poznat po proizvodnji manjih automobila, namerava da proda oko 230.000 komada nove verzije "pande" i njenog prethodnog modela u 2012. godini. Na tržištu će se najnovija "panda" nadmetati sa "Folksvagenom" koji izlazi sa manjim automobilom nazvanim "ap".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik